20528 четения

Учени установиха нови симптоми на COVID-19

Учени от Сингапур установиха нови симптоми на болестта COVID-19, предизвикана от новия коронавирус, които създават погрешна представа, че пациентът е заразен с треска денге, съобщи ТАСС.
Резултатите от изследванията на лекари и експерти от няколко местни болници и научни институти бяха публикувани във в. „Стрейт таймс“.
„Пациент постъпва в болница с типични симптоми за треска денге – висока температура и обрив. При него няма проявление на характерните за COVID-19 симптоми – хрема, кашлица, болки в гърдите“, отбелязват специалистите. Те признават също, че понякога и лабораторните изследвания „може да покажат неправилно положителни резултати за денге“.
Според експертите е изключително важно „да се провежда точна диагностика на коронавируса, тъй като неправилното лечение може да е опасно не само за пациента, но и за околните“.
От началото на годината в Сингапур са регистрирани над 3600 случая на тропическата треска. В съседните страни разпространението на болестта е по-сериозно. В Индонезия например има над 14 700 заболели от денге, 94 души са починали.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *