Образование

ВТУ промени таксите за обучение в три професионални направления

91 СА МЕСТАТА ЗА ДОКТОРАНТИ ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ЗА ТАЗИ УЧЕБНА ГОДИНА. Още 30 са бройките, отпуснати за студенти и докторанти, които живеят извън България. Те могат да избират специалности в сферата на хуманитарните науки, изкуството, педагогиката, математиката и информационните технологии, както и в социалните, стопанските и правните науки и изкуства, реши Академическият съвет на вуза.
Освен това на извънредно заседание са приети и изменения в таксите в три професионални направления във Великотърновския университет. 1600 евро става годишната такса за чуждестранните студенти, които изберат да правят докторантура в направление „Религия и теология“, ако учат задочно или дистанционно.
Промени има и за първокурсниците в професионалните направления „Туризъм“ и „Администрация и управление“. И бакалаврите, и магистрите ще заплащат по 500 лева за редовно и задочно обучение. От втори до четвърти курс таксата става по 470 лева. Промените важат и за българските, и за чуждестранните студенти, които идват от европейските страни.
Академическият съвет закри две едногодишни професионално-педагогически специализации – „Приобщаващо образование“ и „Дидактически иновации в географското образование в прогимназиален етап“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *