1266 четения

Елена Абаджиева осъди прокуратурата за 50 000 лв. четири години след като бе оправдана

БИВШИЯТ ГЛАВЕН АРХИТЕКТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЕЛЕНА АБАДЖИЕВА Е ОСЪДИЛА ПРОКУРАТУРАТА ЗА 50 000 ЛВ. ПО Закона за отговорността на държавата (ЗОДОВ), съобщи специално за „Борба” вчера нейният адвокат Венцислав Фоти. Според защитника уваженият иск е в размер на 35 000 лв., а лихвите са над 15 000 лева. Определението е на Върховния касационен съд и не подлежи на обжалване, посочи още адвокатът.

Справедливото обезщетение идва четири години след като Елена Абаджиева бе оправдана окончателно по дело срещу нея и бившия кмет на старата столица д-р Румен Рашев, който също вече успя да осъди държавното обвинение за 40 000 лв. Обезщетението е по ЗОДОВ и е окончателно присъдено за това, че е била обвинена, дадена на съд и оправдана за длъжностно престъпление.

ЕЛЕНА АБАДЖИЕВА БЕШЕ ОБВИНЕНА ПРЕЗ НОЕМВРИ 2009 Г. ЗАЕДНО С БИВШИЯ ДЪЛГОГОДИШЕН КМЕТ, че с действията си при конкурс за строителство на тенискортове четири години по-рано са ощетили общината с 423 489 лв., понеже освен кортове фирмата построила и осеметажен блок. Съдебната одисея продължи пет години и накрая кмет и главен архитект бяха оправдани през 2016 г.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *