COVID-19 спря първенствата на аматьорите и детско-юношеските групи, мачовете в елита – без публика

„Футболът е за публиката, но мерките са полезни за хората и трябва да се изпълняват“, заявиха от „Етър ВТ“

 

БФС спря първенствата и турнирите в аматьорския, женския и детско-юношеския футбол. Заповедта бе издадена от централата по повод утежнената ситуация в страната и въведените мерки за ограничаване разпространението на вируса COVID-19.

„Срещите от Първа и Втора професионална футболна лига ще се играят без публика, като на срещите ще се допускат само лицата от клубовете, пряко ангажирани и отговорни за нормалното протичане на срещите. Преустановяват се всички изисквания за миксзони и пресконференции след срещите, като се допускат само журналисти, оператори и служебни лица от електронните медии с право на директно излъчване на двубоите.

Допускат се оператори на клубните камери на участващите клубове. Всичките описани лица с право на достъп се вписват в списъци, които се представят в отдел „Спортно-технически“ при БФС за съгласуване”, пише в решението на футболната централа.

Това означава, че гостуването на „Етър ВТ“ на „Локомотив“ (Пловдив) тази седмица ще е пред празни трибуни. Очертава се същата ситуация и за домакинството на „Дунав“ (Русе) на 22 март на стадион „Ивайло“.

„Няма смисъл да коментираме решенията на ръководните органи, просто трябва да ги изпълняваме. По принцип футболът е игра за феновете, но при така стеклите се обстоятелства тези предохранителни мерки са полезни за хората. Така че ги одобряваме. Но пак казвам, няма нужда от коментар, решенията трябва да се изпълняват”, заяви административният директор на „виолетовите” Страцимир Тинчев.

Отборът не е спирал тренировки и се готви пълноценно за предстоящия в събота мач. Не стоят така нещата за децата и юношите от школата, тъй като са разпуснати заради грипната ваканция и голяма част от тях не са в града. Във Велико Търново, за разлика от останалите градове в страната, учениците са разпуснати чак до края на седмицата, но това може да продължи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.