288 четения

Обмислят отлагане на делата в съда с 1 месец, ще се гледат само спешни случаи

В Съдебната палата на В. Търново се влиза по антисептични стелки

 

СЪДИЛИЩАТА И ПРОКУРАТУРИТЕ В ОБЛАСТТА ограничават достъпа на граждани до институциите заради коронавируса. От вчера в Съдебната палата на В. Търново се минава по антисептични стъпки, а във всички сгради на Темида се прави дезинфекция. От днес ще бъдат отложени всички възможни дела в Районния съд, които нямат спешен характер, съобщи председателят Младен Димитров. Дали такива решения ще вземат и административните ръководители на Окръжния и Апелативния съд, все още не е ясно, но вероятно всички ще реагират по един и същи начин срещу заразата.

В съдебните инстанции ще се гледат само мерки за неотклонение и случаи, които не търпят отлагане. Всички магистрати и служители ползват ръкавици, но нямат маски, защото такива няма за никого. Срещите с прокуратурата ще стават извън кабинетите във фоайетата, за да се намали до минимум опасността от разпространение на грип и вируси.

Препоръките за крутите мерки са по решение на Висшия съдебен съвет и заради безопасността на всички, посочиха магистрати. Решенията обаче са в ръцете на всеки шеф на съд или прокуратура. Евентуалното пренасрочване на отложените различни видове дела ще бъде за един месец и ще бъде съобщавано на страните по съответния ред, сочи още първоначалната информация.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!