ЕленаОбществоОбщини

В община Елена се предприемат предпазни мерки срещу COVID-19

В община Елена няма регистрирани случаи на COVID-19, нито са постъпвали сигнали за граждани, оплакващи се от характерните за вирусното заболяване симптоми. За намаляване до минимум на риска от неговото разпространение, както и на други вирусни заболявания, предавани по въздушно-капков път, в общината се предприемат адекватни мерки, набелязани на заседание на кризисния щаб. Те са сведени до гражданите и институциите в общината със заповеди на кмета инж. Дилян Млъзев, в качеството му на председател на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия.

Обслужването на пациенти с оплаквания и на клинично здрави хора от техните лични лекари с кабинети в медицинския център и в селските здравни служби от вчера се извършва в различни часови интервали.

Преустановява се провеждането на масови прояви, посещения, работа с потребители и свиждания в социалните заведения. В детските градини и детската ясла се организира сутрешен филтър със задължително дистанционно измерване на телесната температура на децата. Музейните обекти ще приемат посетители, но няма да се предлагат екскурзоводски беседи.

Задължително е хигиенизирането на помещенията, в които се обслужват гражданите, също и дезинфекцията на автобусите за обществен превоз на пътници на общинското дружество „Елена автотранспорт“.

Препоръчва се на собствениците и на управителите на местата за настаняване по възможност да ограничат приемането на резервации на туристи от страни с доказано масово разпространение на COVID-19 или от региони в страната, в които са открити случаи на вируса. В случай че техните гости проявят симптоми на заболяването, незабавно трябва да уведомят управителя на медицинския център в Елена.

Подобни задължения имат и кметовете и кметските наместници за жители на населените места, които се завръщат от пътувания в рискови страни и региони у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *