281 четения

262 деца и ученици участваха в десетия конкурс „Аз в един вълшебен град“

ШЕСТГОДИШНИТЕ ВЪЗПИТАНИЦИ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „РАЙНА КНЯГИНЯ“ – АНИТА ИВАНОВА И ДЕТСКА ГРАДИНА „ПЪРВИ ЮНИ“ – КАЛИНА РАШКОВА, са победители в конкурса „Аз в един вълшебен град“ в най-малката възрастова група. Второто място също е поделено между Владислава Славчева от подготвителната група на ОУ „Д. Благоев“ и Наталия Колева от детска градина „Пламъче“ в Дебелец.

При учениците от първи до четвърти клас, на първото място е класирана Емануела Назим, 4-ти клас, от СУ „Емилиян Станев“. На второ – Крум Колев, от школата по изобразително изкуство при Общинския детски комплекс, а на трето е второкласничката от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ Виктория Костадинова.

При най-големите, които са ученици от VVІІ клас, първото място е за Ванеса Анчева, петокласничка в ОУ „П. Р. Славейков“. На второ място е шестокласникът Божидар Георгиев от ОУ „Димитър Благоев“, а на трето – Дария Димова, 7-ми клас, от ОУ „Бачо Киро“.

Журито е отредило четири специални награди за най-активно участие. Те са за децата от детските градини „Първи юни“ и „Райна Княгиня“ във Велико Търново, „Пламъче“ в Дебелец и за участниците в школата по изобразително изкуство в Общинския детски комплекс.

Специална грамота от представителството на Съюза на българските художници във Велико Търново получава София Шабаркова, 8-годишна, от школата по изобразително изкуство при Общинския детски комплекс.

Тази година, която е десета за общинския конкурс, в състезанието са участвали 262 творби на деца и ученици от Велико Търново и Дебелец. Организатор е Центърът за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, с любезното съдействие на Община Велико Търново.
Поради забраната за провеждане на масови мероприятия, тържество по награждаването няма да има, но всички рисунки, участващи в конкурса, ще бъдат подредени в изложба на 3-тия етаж, в МОЛ – В. Търново, и ще останат там до края на месец март. След това ще бъдат експонирани в сградата на Общинския детски комплекс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *