587 четения

Изследват превантивно за COVID -19 двама пациенти от болницата в Горна Оряховица

53-годишен мъж, завърнал се от Полша, е приет в Инфекциозно отделение на Горнооряховската болница. Пациентът е прекарал грип в чужбина и сам е потърсил медицинска помощ на телефон 112. Мъжът няма температура и не проявява типичните симптоми на КОВИД – 19. Направените му тестове и изследвания в МБАЛ „Св. Иван Рилски” са отрицателни за коронавирус.

В отделението е настанен и неговият баща, с когото пациентът е бил контактен. Той е на 85 години. Неговите резултати също са отрицателни. В инфекциозното отделение на болницата няма други пациенти.

Лекарите са снабдени с костюми и маски, според указанията на Националния щаб, увери ме изпълняващият длъжността директор на здравното заведение д-р Петкова .

Кръвни проби от двамата пациенти са изпратени в София и се чакат резултати, но според лекарите става въпрос за превантивни мерки.

„Искам да успокоя всички жители на Горна Оряховица, че на територията на общината няма случай на заболели от коронавирус. Спазват се всички указания на Националния щаб и няма причина за паника“, заяви кметът инж. Добромир Добрев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *