Наши гимнастички участваха на силен международен турнир в Будапеща

Великотърновският клуб по художествена гимнастика „Етър“ взе участие в голямо международно състезание в Будапеща. Мария Ангелова и Ралица Николова, които са лицензирани гимнастички към Международната федерация по гимнастика, се надпреварваха със съпернички от световен ранг от Беларус, Украйна, Мексико и България. Имаха възможност да видят звездите Анастасия Салос и Алина Харнаско, които показаха възможно най-добрата гимнастика.

„Мария и Ралица направиха огромно впечатление с техните изпълнения и композиции, като Мария дори завърши с 9-а оценка на топка. Стана много силно състезание с огромна конкуренция, съдийстваха само международна категория съдии с издържани изпити и лиценз от федерациите си“, разказа Савина Ганчева, която заедно с Мария Гатева съдийства в Будапеща.

В съпътстващия международен турнир се включиха 560 момичета, включително от Русия и Украйна. Представителки на „Етър“ бяха Елеонора Пъшева, Кармен Стефанова, Лора Лазарова, Мина Чемширова и Йоана Енчева, като някои от тях за първи път участваха на голям форум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *