143 четения

Няколко идеи за разпускане след края на работния ден

Обикновено първата ни работа, когато се приберем след дълъг ден в офиса, е да пуснем телевизора или да седнем на компютъра. Специалистите твърдят, че по този начин не даваме възможност на мозъка ни да почине. Ето няколко предложения за алтернативни занимания, когато приключите с работния си ден.

 1. Четете книга.

Приятно, разпускащо, уединено занимание. Какво по-лесно от това! Вземете хубава книга и си направете чаша чай.

 1. Слушайте музика.

Лягате, затваряте очи и се наслаждавате на любимата си музика. Препоръчително е да бъде в стила на чилаут, ритъм енд блус, класическа, евъргрийн, поп, джаз.

 1. Обадете се на приятел.

Не пишете съобщения по телефона, просто полегнете и изберете добрия стар начин да проведете реален телефонен разговор с друго човешко същество.

 1. Срещнете се с приятел.

Вместо да се прибирате веднага вкъщи, винаги може да си уредите среща с човек, чиято компания ви действа добре. Изпийте чаша вино, поговорете си, ще се почувствате презаредени.

 1. Гответе.

Готвенето действа много отпускащо. Всеки, който обича да го практикува, ще ви го каже. Направете любимите си мъфини или пригответе баница, с която да почерпите на следващия ден колегите си – ще се влюбят във вас.

 1. Медитирайте.

Достатъчно е да отделите 20-30 минути, когато се приберете вкъщи след работа или непосредствено преди да си легнете. Ако го превърнете в навик, ще усетите ефекта в дългосрочен план.

 1. Излезте на разходка.

Разходете се из квартала, стига да не е много студено или да не вали проливен дъжд – все пак не искаме да настинем, а да си отпочинем. Междувременно можете да се насладите на отпускаща музика на слушалките.

 1. Поглезете се.

Дами, лакирайте си ноктите, направете си маска за лице, вземете си дълга вана. Господа, обръснете се или се насладете на отпускащ душ. Направете нещо, което ви носи удоволствие. Заслужили сте си го.

 1. Поиграйте с домашния си любимец.

Който има такъв, знае колко отпускащи могат да бъдат заниманията с животинчето, което ви очаква с нетърпение вкъщи.

 1. Рисувайте.

Ако обичате да рисувате, независимо дали имате блестящ талант, или дори оцветяването на книжки с картинки ви затруднява, отдайте се на това занимание за около час и ще се изненадате колко отпочинал ще бъде мозъкът ви.

 1. Направете списък.

Може да бъде каквото и да е – от списък за следващото пазаруване от супермаркета до списък на нещата, които искате да направите през следващата година например. Не само, че ще се разсеете от работния ден, а и ще се почувствате мотивирани за бъдещето.

Не забравяйте, че работата е важна, задълженията са си задължения, но не по-малко важна е и почивката – не само за продуктивността ви, но преди всичко за здравето и доброто ви настроение.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *