152 четения

Седмична прогноза за времето

В петък ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури ще бъдат между и 6°. Максималните температури ще бъдат между 20° и 23°.

В събота преди обяд облачността ще се увеличава. След обяд ще преобладава време със значителна облачност и късно след обяд и вечерта се очакват слаби превалявания от дъжд. През деня ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между и 9°. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°.

В неделя се очаква чувствително захлаждане. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд и мокър сняг. Сутринта на места, предимно в полупланинските райони, ще има заледявания. Очаквано количество на валежите – над 10 -15 л/кв.м. Късно след обяд и вечерта валежите ще спират и през нощта срещу понеделник облачността ще се разкъса. През деня ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 2°. Максималните температури ще бъдат между 3° и 6°.

От понеделник до четвъртък ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. От понеделник до сряда ще духа слаб вятър, предимно от изток. В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад. Очаква се постепенно затопляне. Минималните температури в понеделник и вторник ще бъдат между минус и 0°, в сряда и четвъртък – между 0° и 5°. Максималните температури в понеделник ще бъдат между 6° и 9°, във вторник – между 9° и 12°. Максималните темпратури в сряда и четвъртък ще бъдат между 12° и 17°.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад . Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12°, след обяд бързо ще се понижават.

В събота преди обяд ще има променлива до значителна облачност. След обяд ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Преди обяд ще духа слаб до умерен вятър от северозапад , след обяд вятърът ще се ориентира от изток и ще бъде слаб до умерен. Рано сутринта температурата на 1200 м ще бъде около 5°, през деня ще се понижава.

В неделя ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Вечерта валежите ще спират и през нощта срещу понеделник облачността ще се разкъса. През деня ще духа силен вятър от изток. Температурата на 1200 м сутринта ще бъде около минус 3°, през деня ще се понижава.

От понеделник до четвъртък ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа силен вятър от североизток. Температурата на 1200 м в понеделник ще се повишава и вечерта ще достига до около 0°. От вторник до четвъртък максималните температури на 1200 м ще бъдат между 2° и 4°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 5° – 6° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *