772 четения

Заразените с COVID-19 съпрузи били на тържество с много хора, издирват всички присъствали

Съпрузите от село Василовци, област Монтана, които се оказаха първите заразени с коронавирус у нас и бяха настанени в „Пирогов“, са пристигнали при сина си в София на 1 март.

Само ден по-рано обаче те са присъствали на тържество по повод честване на кръгла годишнина на брата на 74-годишния мъж. Празненството е било в град Лом, съобщава DarikNews.

В момента полицията издирва всички, които са присъствали на него, разпитва ги и заедно със здравните власти ги поставя под домашна карантина.

Оказа се, че дъщерята на поразеното от коронавируса семейство е работила в Италия. Тя се е завърнала у нас и вероятно е присъствала на рождения ден, но живее в друг регион и кметът на Брусарци няма информация дали е изследвана за COVID-19.

Кметът на общината Наташа Михайлова посочи, че съвместно с Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Монтана са предприели сериозни мерки срещу разпространението на коронавируса.

След като вчера 66-годишна жена от село Василовци в община Брусарци почина в болница „Пирогов“ в София, а съпругът ѝ, също заразен с коронавируса, е в критично състояние, РЗИ-Монтана направи дезинфекция на къщата им в селото и на района около нея.

Със заповед на кмета на общината училищата, детските градини, читалищата и пенсионерските клубове в община Брусарци бяха затворени, а ваканцията е удължена до 16 март, включително.

Забранено е провеждането на седмичния пазар в град Брусарци и на пазарите в селата от общината.

Общинската администрация е закупила маски за работещите в местната адмиинстрация и кметствата, за учители в училища и детски градини, за работещи в читалища, пенсионерски клубове и други обществени организации.

Закупени са също спирт, гелове за дезинфекция и други медицински материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *