2516 четения

Конкурентна война на траурни агенции в Стражица превърна погребение в бойно поле

Илиян Илиев: „Не съм набил с юмруци и крошета никого, отидох да подиря сметка”

 

СОБСТВЕНИКЪТ НА ТРАУРНА АГЕНЦИЯ „ЕСХАТОН” Е ЗАБЪРКАН В СКАНДАЛ ПО ВРЕМЕ НА ПОГРЕБЕНИЕ В СТРАЖИЦА В СРЯДА. Тогава Илиян Илиев научил, че има конкурент, който всъщност се представя за негов служител, но работи за своя сметка. Търновският предприемач, който откри агенцията през 2017 г. с офиси в няколко населени места, твърди, че извикал мъжа да говорят пред църквата в Стражица.

„Не съм набил никого с юмруци и крошета, както научих, че пишат различни лица, тези хора се представят за нас. Отидох при Иван, който казва, че има нова агенция в града, да му подиря сметка, казах му да внимава и да не ползва моето име за своя сметка. Е, може да съм му бутнал само шапката при разправията, но тя не бе пред очите на опечалените”, заяви Илиев вчера. Той разказа още, че конкурентното начинание се появило наскоро, докато той бил в чужбина. Въпросният Иван бил от Камен и отворил офис в центъра на града, но без име, а с него била бивша служителка на Илиян Илиев. За въпросното погребение пък хората наели другата агенция случайно, именно защото била на центъра, но всъщност я мислели за „Есхатон”.

СПОРЕД СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ИСТОРИЯТА ОБАЧЕ ЗВУЧИ ДОСТА ПО-ДРАМАТИЧНО И УЖАСЯВАЩО. Данъчна служителка във В. Търново, която е от Стражица, отишла на погребение на близък в сряда. Опечаленото семейство било потърсило услугите на новооткрита траурна агенция, която се намирала на центъра на града. Преди опелото се появил един господин, който казал, че е от траурна агенция „Есхатон”. Той тръгнал да държи сметка на служителите на новооткритата траурна агенция с думите: „Какво правите в мой район?“.

„След словесната престрелка повалиха един от служителите на „конкурентната“ траурна агенция и той беше обсипан с крошета и ритници, защото му е навлязъл в територията. И това се случва пред смаяните погледи на близките на покойника и неговите приятели, дошли да го изпратят до последния му път. Не мога да изразя възмущението си, когато му направих забележка какво прави, управителят на „Есхатон” ми каза да не се меся в техните неща. Извинете, ние на погребение ли бяхме дошли, или на боксов мач, господин управителю Илиян Илиев?”, пита Веселка Петрова.

ПРИСЪСТВАЛИТЕ НА ПОГРЕБЕНИЕТО, КОЕТО СЕ ПРЕВЪРНАЛО В БОЙНО ПОЛЕ ЗА ТЕРИТОРИЯ, били алармирали полицията в Стражица веднага след скандала. Наша проверка обаче установи, че за случая с „боксьорите” полицейска проверка няма. Районната прокуратура в Горна Оряховица обаче се е самосезирала по публикацията в социалните мрежи и е образувала досъдебно производство за хулиганство. Самият Илиян Илиев пък още същия ден се бил оплакал на кмета на града Румен Павлов от нелоялната конкуренция, като му разказал лично какво било станало на опелото.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!