БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! До 29 март ще работят само хранителните магазини и аптеки у нас

ВСИЧКИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ, УВЕСЕЛИТЕЛНИ, ИГРАЛНИ И СПОРТНИ ЗАЛИ, ДИСКОТЕКИ И ЦЕНТРОВЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ ЩЕ ПРЕУСТАНОВЯТ ДЕЙНОСТ до 29 март. Ще работят единствено хранителните магазини, аптеките и дрогериите.  Това са част от мерките, които бяха разпоредени със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Преустановяват и се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации. Детските градини и яслите също остават заключени за малчуганите.

Препоръчва се на всички работодатели, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност да въведат дистанционна форма на работа на служителите си. Когато това е невъзможно, да организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в това число филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! До 29 март ще работят само хранителните магазини и аптеки у нас

  • 24.03.2020 в 14:16
    Permalink

    Това не е вярно.Паркинга на тятъра работи,въпреки че е развъдник на зарази,понеже там спират всякакви хора.Не може да се спазва хигиена поради спецификата на работата

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *