420 млн. лв. инвестирани в „Кроношпан”, заплатите с 30 на сто над средните за региона

Компанията насочва солиден финансов ресурс за екология

 

НАД 420 МЛН. ЛВ. СА ИНВЕСТИЦИИТЕ ДО МОМЕНТА В НАЙ-ГОЛЯМАТА РЕГИОНАЛНА КОМПАНИЯ – „КРОНОШПАН”. Осигурени са и 250 работни места, а средната заплата е с 30 на сто над тази за региона, информираха от дружеството. За устойчивото присъствие и трайните ангажименти на компанията към града доказателство е и продължаващото партньорство с Професионалната гимназия „Владимир Комаров“, където вече втора година се обучават ученици в специалност “Автоматизация на непрекъснати производства“. От първия си учебен ден бъдещите випускници знаят, че ще получат предложение за работа в компанията. В „Кроношпан” действат с модерни измервателни устройства и средства за 24-часов мониторинг на общи въглероди в ключови точки на отделните производства. Паралелно с това работи и станцията в квартал “Чолаковци“ за наблюдение в реално време на нивата на фини прахови частици във въздуха. По този начин във всеки един момент от денонощието е възможно да се контролират технологичните процеси в предприятието. Поетапно се въвеждат в експлоатация всички възли и компоненти на производствените линии, които са част от комплексното разрешително на фирмата и отговарят на европейските изисквания за най-добри налични техники в момента.

МЕЖДУ ТЯХ СА НОВИТЕ „ЦИКЛОН“ ФИЛТРИ И „РЪКАВНИ“ ФИЛТРИ, КАКТО И НОВИТЕ „СКРУБЕРИ“ ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ В АСПИРАЦИИТЕ НА ПРЕСИТЕ.

В момента се тества и предстои да бъде въведена в експлоатация инсталацията за пречистване на всички отпадни технологични води, които се отделят в производствата. По този начин водите ще се използват многократно, без да се заустват в градската канализация. Досега в обновяването на производствената база са инвестирани над 420 млн. лв., а процесът продължава да бъде открит.

С. НАЙДЕНОВ

One thought on “420 млн. лв. инвестирани в „Кроношпан”, заплатите с 30 на сто над средните за региона

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *