COVID-19 стопира футбола в България до 13 април

БФС взе решение да преустанови първенствата в професионалния ни футбол (Първа и Втора лига) до 13 април 2020 г. Мярката е във връзка с приетото от Народното събрание в петък извънредно положение на територията на Република България заради епидемията от коронавирус.

От Българския футболен съюз информираха, че специално сформирана работна група ще изготви варианти за актуализиране на програмата на Първа и Втора лига в зависимост от развитието на обстановката и решенията на държавните власти. След конферентния разговор с представителите на европейската футболна централа и страните членки във вторник, 17 март, ще бъде внесена по-голяма яснота около календара на местните и международните турнири.

Българският футболен съюз препоръчва на футболните клубове да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата, ако вземат решение да продължат тренировъчния си процес. Водещите клубни първенства, както и евротурнирите вече са спрени и не е ясно кога ще бъдат подновени. Почти сигурно УЕФА ще отмени и Евро 2020, като освен това ще издаде забрана за провеждане на футболни срещи на целия континент.

Във вторник предстои среща на най-високо ниво, на която се очаква да бъдат взети решения за бъдещето на футбола. Към днешна дата от по-силните първенства на стария континент не са преустановени само руското, украинското и турското, в Скандинавието и Сърбия засега играят без публика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *