128 четения

Италианска фирма ще произвежда медицински маски, използвайки изрезки от плат

Италиански производител на вратовръзки реши да използва отпадъчни изрезки от плат, за да произведе медицински маски, предаде Франс прес.

„Ще произведем 10 000 медицински маски, използвайки изрезки от плат – заяви шефът на фирмата Маурицио Таларико, който е родом от Катандзаро в Калабрия. – Парите от продажбата им ще бъдат предоставени на областта Калабрия в Южна Италия, за да се купят медицински материали. Смятам, че всички трябва да сме щедри и да снабдим хората с онова, което можем да им дадем. Попитах се какво мога да направя в този трагичен за Италия и Калабрия момент. Реших, че с изрезки от плат може да се произведат маски, които да защитят незаразените хора.“

Таларико предвижда да бъдат произведени 10 000 медицински маски, по 500 дневно. „Първоначално планирах да ги раздам безплатно, но след това си дадох сметка, че в родната ми област Калабрия има голям недостиг на медицински материали“, поясни той.

Италианското министерство на правосъдието обмисля възможността да използва съществуващи шивашки ателиета в затвори, за да бъдат произведени медицински маски.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *