2971 четения

Месечен хороскоп

Лунна диета през март:

В дните от 1 до 9 март и от 24 до 31 март Луната е нарастваща. Не е добре да се гладува. В този период хапвайте по малко и начесто, за да активирате метаболизма си. В дните от 10 до 23 март Луната е намаляваща. Организмът се освобождава лесно от излишните килограми. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета са 6, 7, 8, 15, 16, 24, 25, 26 март. Подходящите дни за лунна диета този месец са 3 март – фаза първа четвърт, 10 март – фаза пълнолуние, 16 март – фаза последна четвърт и 24 март – фаза новолуние.

Грижа за косата:

Благоприятни за подстригване на косите са датите 6, 7, 8, 11, 12, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 27, 28 март. Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 4, 5, 13, 14, 21, 22, 23, 31 март.

Важни звездни аспекти през месеца:

Март се очертава да бъде динамичен и неспокоен месец. През първата му десетдневка сме подвластни на ретроградното движение на Меркурий в Риби. Риби е дванайсетият, последен знак от Зодиака, събрал от себе си знанията и уменията на всички останали в зодиакалния кръг. Меркурий в Риби не е в най-добрата си форма, защото не намира реален израз на емоциите си. Когато е в своята ретроградна фаза той ни помага да се задълбочим в себе си и да открием важни, ключови моменти и грешки във взаимоотношенията си, заради които страдаме и си патим. Ще ни помогне да сложим край на мъчителни връзки или да приключим със занимания, които вече ни тежат достатъчно много. Занимания, които вече вършим с апатия. Замислете се, кои такива дейности или взаимоотношения искат приключване в живота ви. В делови аспект не подписвайте важни договори в периода 1 – 10 март, за да си спестите грешките и проблемите заради неясни или необмислени клаузи. Избягвайте да закупувате и техника поради същата причина – да не стигате до главоболия и връщане за ремонт. През втората десетдневка обстановката е спокойна. Движещото се в Риби Слънце сключва хармонични аспекти последователно със Сатурн и Плутон в Козирог. Очаквайте признания и успехи. Това е и реално най-доброто време за действия и постигане на по-високи цели. На 20 март настъпва Първа пролет. Тя е извор на добро настроение и положителни емоции. С навлизането на Слънцето в Овен започва и новата астрологична година. Време за ново начало, за промени в начина на мислене и за нови очаквания. Като цяло, динамичният и натоварен откъм емоции март е и доста приятен месец, защото ни позволява да разрушим старото, което ни подтиска, и в същото време да започнем да мечтаем за новото, което ни очаква. Всъщност, това е и мотото на цялата година!


ОВЕН

Поработете върху взаимоотношенията

През месеца на духовно и интелектуално израстване, какъвто ще бъде за вас март, е добре да оставате по-често насаме със себе си и да поработите върху обноските си към хората, с които общувате. Време е да простите за прегрешенията на някои ваши близки и приятели и да сближите взаимоотношенията си с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Меркурий приключва ретроградната си фаза на 10 март и след тази дата можете да подпишете забавените заради него договори и споразумения. Може и да закупите желаната техника. Първа пролет настъпва на 20 март и поставя началото на нов етап и период за вас. Посрещнете го с много радост и усмивки. Планирайте пролетта и заложете целите си за действия през сезона.


ТЕЛЕЦ

Много работа

Март изисква от вас да се задълбочите и фокусирате върху належащите проблеми, като не не ги отлагате за следващия ден, а ги разрешавате на мига, в който възникнат. Това е месец, претрупан с работа и задължения. Ще ви бъде по-трудно в първата десетдневка, докато Меркурий е все още ретрограден по своята орбита. По-леко ще ви стане през втората половина от месеца, когато можете да подпишете и важните договори и споразумения, които бавехте досега. Първа пролет настъпва на 20 март и тя ще ви даде глътка въздух за отмора и почивка. Темпото се забавя, а вие все повече ще искате да останете насаме със себе си и да си отпочинете психически от насъбралото се напрежение. Можете да си вземете отпуск.


БЛИЗНАЦИ

В центъра на вниманието

През март вие сте особено социални и лесно влизате в диалог с всеки около себе си. През първата десетдневка, докато Меркурий е все още ретрограден по своята орбита, вие сте доста разсеяни и на моменти нямате спомен от това, което говорите и обещавате. След 10-о число сте далеч по-концентрирани и затова препоръчвам точно този период за водене на преговори и подписване на важни документи, свързани с деловата област. Първа пролет настъпва на 20 март, за да ви постави в центъра на интересни сбирки и компании, в общественото полезрение. Някой ще ви потърси за услуга. Внимавайте с обещанията си.


РАК

Емоции и трудности

През март вие сте особено чувствителни и сантиментални. Лесно се обиждате на близките си за това, че са ви нарекли по начин, който не харесвате. През първата десетдневка, докато Меркуруий е все още ретрограден по своята орбита, вие сте болезнено обидчиви и съществува опасност да прекратите безвъзвратно взаимоотношения. Внимавайте и се владейте. След 10-о число емоциите ви малко по малко стихват, а на 20 март сте зарадвани от идването на Първа пролет. Тя ви зарежда със сили и енергия, с нови надежди и жажда за живот. Ще се роди желание за ново начало у вас в емоционалната сфера. Може да започнете да се занимавате с нещо ново, което да ви дарява с удовлетворение.


ЛЪВ

Материалното ви привлича

В месеца на финансова стабилност вие се справяте прекрасно с всяка една работа, с която се захванете. И разбира се, ако тя е добре възнаградена. Лесно правите подбор на ангажиментите си, като с приоритет са по-добре платените. Материалното за вас в момента е явен стимул и ще е повод дори да смените работата си, ако в настоящата не се чувствате оценени и не ви плащат добре. Можете да потърсите нова работа и да подпишете трудов договор след 10-то число, за да си гарантирате успеха и по-дългосрочния ангажимент с новия си работодател. Първа пролет идва на 20 март, за да ви вдъхне нови цели, мечти и идеи. Планирайте повече пътувания за през сезона. Имате нужда от разнообразие.


ДЕВА

Срещи и любов

Очаквайте много срещи и ангажименти с хора от близко и далечно обкръжение. Ако имате нужда да останете сами и насаме със себе си през март, това няма как да се случи. Подгответе се за шумем месец, наситен с общуване и множество разговори. До 10-о число, когато Меркурий е все още ретрограден по своята орбита, бъдете внимателни и не предприемайте никакви важни действия. Повече дейни ще бъдете след тази дата. Първа пролет идва на 20 март, за да запали искрица в личния ви живот. Там очаквайте оживление, а необвързаните могат да срещнат интересна партия сред всичките хора, с които ще общуват през целия месец.


ВЕЗНИ

Не мързелувайте

Март започва за вас с доста трудности. Задачите, които имате да свършите в срок, са многобройни, а времето не ви стига. Проблемът е в организацията и чувството ви за ритъм, което отсъства през първата десетдневка от месеца. Разказвате, колко много имате за вършене, ала не се заемате да го отмятате. Така насъбралите се ангажименти ще блокират възможностите ви и през втората десетдневка, когато Меркурий вече е директен по своята орбита и ви подкрепя напълно. Затова работете ритмично, не отлагайте нищо за утрешния ден. Първа пролет настъпва на 20 март, за да ви вдъхне нови сили и жажда за живот. Излизайте по-често, радвайте се на хубавото време и прекаравайте повече минути с близките си хора.


СКОРПИОН

Отстранете неприятната компания

През месец март, който за вас е месец на добиване на нови знания, умения и потапяне в света на интелектуалните дейности, вие се чувствате отлично. През първата му десетдневка, когато Меркурий все още е ретрограден по своята орбита, имате шанса да приключите една изтормозена и ненужна връзка, която ви ограничава свободата. Вторите десет дни от този месец са благоприятни и ви носят шансове за развитие в служебен и делови план. Вече може да подпишете бавените до този момент договори и споразумения, както и да си закупите желаната техника. На 20 март настъпва Първа пролет, която ви зарежда със сили и енергия. Ще ви запали по една нова страст, която ще се очертае вашето ново пролетно хоби.


СТРЕЛЕЦ

Не вземайте важни решения

Много е важно през този месец да съберете мислите си и да се прицелите внимателно, преди да стреляте. Сами ще усетите колко сте хаотични, разпилени и разсеяни. Февруари беше тежък и напрегнат месец, но въпреки това не ви донесе загуби. Такива обаче може да ви донесе март, защото не преценявате правилно силите и постъпките си. Това е и причината за съвета ми да не взимате важни решения, особено в периода 1 – 10 март, когато Меркурий все още е ретрограден. След 10-о число емоциите ви стават по-спокойни и вие можете да се похвалите с по-овладяно поведение. Първа пролет идва на 20 март и ще ви донесе много положителни емоции и благоприятни моменти, на които трябва да се насладите.


КОЗИРОГ

Раздвижване в социалния живот

Предстои ви месец на стабилизация и хармонизация, въпреки че през първата десетдневка Меркурий по всякакъв начин ви прави нервни, недоволни от всичко, което се случва, и мрънкащи за всяка нередност около себе си. Въпреки че ставате досадни, вашите близки и приятели няма да ви обърнат гръб. През втората десетдневка от март вие сте в подем. Нещата при вас потръгват и малко по малко си стъпвате на краката. Започвате да изпълнявате някои от предварително поставените си за годината цели. Първа пролет настъпва на 20 март, за да ви вдъхне кураж и нови идеи. Време е за обновление не само в личния живот, а и в професионалния. Внесете нови идеи, внесете нови маниери, променете нещо. Промяната веднага ще се забележи.


ВОДОЛЕЙ

Емоции

Март ви носи известни промени, които ще ви харесат, защото ги приемате прекалено емоционално, повърхностно и не на сериозно. Всъщност, не разбирате колко вредни могат да се окажат те за вас. Покъртителната емоция, започнала още от края на февруари, ви пречи и няма да стихне, докато вие не слезете на земята и не осъзнаете нуждата от твърда почва под краката си. За да вървите равномерно и праволинейно по път си, е нужно да направите здрав баланс между страсти, емоции и реалност. Важен съвет за този месец е да не давате краен отговор и да не вземате крайни решения. Ако все пак ви се налага нещо такова, насрочете разговора за втората десетдневка, за да не допуснете сериозни грешки.


РИБИ

Ограничете контактите

През март трябва да се съобразите с обстоятелствата около себе си, да прецените трудностите и бариерите, които ви пречат да продължите напред. Вместо това, вие ще гледате да отворите колкото се може повече врати по своя път под формата на контакти и запознанства с цел по-нататък те да ви помогнат по някакъв начин. Има ли смисъл да чукате на врати, когато имате спуснати бариери пред себе си? Ограничете емоционалното мислене и прекалената контактност. Говорете повече с половинката и семейството. Успешният период от месеца е втората десетдневка, когато шансовете са на ваша страна. На 20 март настъпва Първа пролет. Тя ви зарежа със сили е енергия, но и с нова, допълнителна емоция, която може да се окаже причина за грешни постъпки.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

28 февруари. Вие сте емоционални и чувствителни натури. Слагате под съмнение всяка дума, а и нерядко обичате да се заяждате с другите, като спорите по различни безсмислени въпроси. В любовта сте прекалено ревниви и това е най-голямата пречка да изживеете радостите на спокойната връзка. Научете се да дарявате доверието си. Не подлагайте под съмнение всяка дума или действие на любимите хора. През целия си живот сте подвластни на чуждите наставления, слушате приказките на чуждите хора. Затворете вратата на своя дом и не допускайте там лицемери. Имайте доверие в семейството си, защото единствено то няма да ви предаде в този живот.

Навлизате в година на анализ и поглед назад в изминалите години. Потърсете прошка за грешките, които сте допуснали пред любимите хора. Простете и на онези, наранили ви през времето. Също така, това е идеална година за преквалификация или обучение.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

29 февруари. Особена е тази дата за вас. Докато всички останали имаме ежегодно рожден ден, вашият се повтаря веднъж на 4 години. Задачата ви е да докажете, че след всеки 4 години ставате по-мъдри, прозорливи и смели. Ако не сте научили част от уроците си за тези 4 години, то задължително търпите в следващите 4 години своите житейски наказания, даващи ви възможност да осъзнаете грешките си. Мисията ви в този живот е да се научите да бъдете ловци, а не жертви – състояние, което сте приели като своя запазена марка. Да казвате по-честичко думичката „не” в живота си, като отстоявате своите собствени принципи. На вас не е позволено да работите самостоятелно, а за някого, но без да губите своята индивидуалност. Така и ще се чувствате далеч по-щастливи и горди с постиженията си.

Здраве: Работете активно, но и си давайте почивка, за да не активирате хронични здравословни проблеми. Обривите по кожата тази година ви подсказват, че не вървите в правилната посока. Обърнете внимание, ако имате такъв съдбовен знак.

1 март. Действащи, активни, водещи и напористи сте вие. Не ви свърта да стоите на едно място, защото винаги искате да вършите нещо, да бъдете заети и полезни. Често грешите обаче, като се заемате с много инициативи наведнъж и доста от тях не докарвате докрай, а зарезвате до средата. Славите се като влиятелни и властни хора, но недовършените дела неведнъж са ви създавали проблеми. Бъдете последователни и търпеливи. Научите ли се на това, няма как да избягате от съдбата си, която е отредила да станете лидери някой ден.

Годината, в която навлизате, е една от най-успешните в служебен и бизнесплан. Това е година на финансова стабилизация и силно изразен напредък в тази насока. Мнозина ще сменят работата си с по-добра, други ще се окажат обект на повишение. Със сигурност материалните ви интереси ще бъдат задоволени напълно. Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *