Милен Михов: „От нашата дисциплина зависи колко хора в България ще се заразят…“

Коронавирусът не е само наш проблем, той е световен проблем. Очевидно е тук, у нас, и очевидно трябва да се спазват сериозни мерки. От нашата дисциплина зависи колко хора в България ще се заразят. Това заяви пред камерата на „Патарински LIVE“ по Канал 3 народният представител и заместник-председател на ВМРО доц. д-р Милен Михов. Народният представител призова за спазване на всички мерки за неразпространение на вируса.

„Нападнати сме от един чуждоземен вирус и сега е моментът, когато с разум, дисциплина и организация трябва да се защитим. Мерките за предпазване са разумни, въпреки че носят неудобство. Лошото ще отмине“, категоричен е Михов. Той прогнозира, че ще има проблем с издръжливостта на нашата здравна система. Но уточни, че този въпрос не е в никакъв случай политически. Въпреки това организацията, направена и на централно, и на местно ниво, според депутата, е добра. Той призовава да вярваме и да се вслушваме в съветите на Националния щаб. Но е много важно да проявяваме и самоорганизация, допълни Михов.

Създаването на националния щаб заради коронавируса беше важна стъпка, в него е събран целия здравен, организационен, медицински потенциал, смята депутатът.

На въпроса как се предпазва от заразата, Михов заяви:

„Аз и моето семейство вземаме медикаменти, подсилващи имунната система. Ограничих обществените си контакти. Редовните приемни в моята област – Велико Търново, са преустановени. За съжаление, отменен е и трабантфестът, който се провежда ежегодно през месец март във Велико Търново“, информира той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *