1048 четения

Отпуснаха над 2 млн. лв. за спешен ремонт на моста на Каранци

Шефът на Областното пътно Венцислав Ангелов: „Парите са факт, започва строителството, ще се работи и по свлачището в селото“

 

ДЪРЖАВАТА НАМЕРИ И ОТПУСНА НАД 2 МЛН. ЛВ. ЗА СПЕШЕН РЕМОНТ НА моста в Каранци, съобщи за „Борба“ шефът на Областно пътно управление Венцислав Ангелов. Ремонтните дейности започват при първа възможност и ще се извършват от „Пътни строежи“ .Заедно с това ще се прави и свлачището в Каранци. „ Парите са факт и битката не беше лесна, започва строителството и паралелно ще се работи и по свлачището в Каранци“, заяви Ангелов.

МОСТЪТ МЕЖДУ КАРАНЦИ И ОРЛОВЕЦ, КОЙТО СВЪРЗВА ОБЩИНИТЕ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ И СТРАЖИЦА, е пропукан и от двете страни от близо една година. Той е строен през 1965 година, дълъг е 100 метра и под него е река Янтра. Друг път по този маршрут няма, а обходният ще удължава прехода с 40 километра. Това означаваше месеци наред кризисна ситуация за линейки, полиция и пожарна при нужда.

ПРОПУКВАНЕТО Е В СРЕДНИЯ УСТОЙ НА МОСТА И Е ОТ 15 СМ. Това обаче може да се промени всеки момент, защото участъкът е много натоварен. Оглед е направен още при установяване на проблема. След това обаче трябваше да минат съответните комисии от специалисти от АПИ.

Н. ГЕОРГИЕВА

Снимката е илюстративна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!