26 четения

Приходите в северноамериканските киносалони паднаха на най-ниско ниво от над 20 години

Приходите в северноамериканските киносалони паднаха на най-ниско ниво от повече от 20 години, като достигнаха общо 55,3 милиона щатски долара от петък до неделя, съобщиха световните информационни агенции.

Само един филм – анимацията „Напред“ на „Пиксар“ и „Дисни“, е с постъпления над 10 милиона долара, но не много по-високи – 10,5 милиона долара. Спадът е със 73 процента от дебютния уикенд.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е новият „Все още вярвам“ с Шаная Туейн и Брит Робъртсън. Приходите му са 9,5 милиона долара – малко под очакванията.

Супергеройският трилър „Блъдшот“ с Вин Дизел зае третото място с 9,3 милиона долара. Макар и малко под очакванията, резултатът е разочароващ при бюджета му от 45 милиона долара.

Четвърти е „Невидимия“. Филмът с Елизабет Мос спечели 6 милиона долара в киносалоните.

Политическата сатира „Ловът“ е на пето място в бокс-офис класацията на Северна Америка с 5,3 милиона долара. Филмът трябваше да излезе по екраните през септември миналата година, но това беше отложено, след като президентът Доналд Тръмп го разкритикува.

Посещенията в киносалоните в Северна Америка не са били толкова ниски от средата на септември 2000 г. Дори след терористичните атаки на 11 септември 2001 г. те са били по-високи.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *