215 четения

Ректорът на ВТУ призова колегите си и студентите да бъдат дисциплинирани и отговорни към себе си

 

 

КЪМ ДИСЦИПЛИНА И ОТГОВОРНОСТ КЪМ СЕБЕ СИ ПРИЗОВА ВСИЧКИ СВОИ КОЛЕГИ И СТУДЕНТИТЕ РЕКТОРЪТ НА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРОФ. ХРИСТО БОНДЖОЛОВ. Той беше категоричен, че до края на седмицата всички ще получат заплатите и стипендиите си, защото ръководството на ВТУ прави всичко възможно да помогне при създалата се ситуация, като гарантира финансовата стабилност и реда, както и условията за обучение във виртуална среда. „Това е важно не само за нас и нашите студенти, но и за всички кандидат-студенти, които ще изберат Великотърновския университет. Нека да не ги разочароваме! Моля деканите на факултети, директорите на дирекции, ръководителите на департаменти и на центрове да организират обучението на студентите – дистанционно и електронно (E-ПРЕПОДАВАТЕЛ и Е-СТУДЕНТ). Днес ще получите и указанията на доц. Лъчезар Лазаров как ще се осъществява връзката преподавател – студент“, пише в обръщението на проф. Бонджолов.
Ректорът призовава всички да бъдат внимателни и да се съобразяват с всички стъпки, които трябва да изпълнят, без да ти отричат, обругават, отхвърлят, да се възмущават и т.н. Не сме работили в такава обстановка, нормално е не всичко да е перфектно, но с разум и с желание ще успеем да се справим, казва още ректорът.
Призивът на проф. Бонджолов завършва с обръщение специално към студентите: „Уважаеми студенти, вие също сте на занятия, но от вкъщи. Надявам се да е така и да спазвате указанията на Националния щаб. За вас е по-лесно с техническите средства, но трябва да сте дисциплинирани и отговорни – към себе си, към близките си и към обществото. Изключителни са обстоятелствата, затова и мерките трябва да са такива, че да има добър резултат. На първо място е грижата за здравето и живота на всички. Но има и второ: всеки да върши добросъвестно своите задължения. Очаквам да бъдете в час!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *