Щангистите от „Асеневци“ тръгнаха мощно, но вирусът прекрати държавното първенство

Много силно представяне в зимното държавно първенство по вдигане на тежести записа великотърновският клуб „Асеневци“. Първите трима възпитаници на треньора Тодор Тодоров, излезли на подиума, се окичиха с медали, след което обаче шампионатът в Асеновград бе прекратен и другите шестима участници от старата столица не успяха да разкрият възможностите си. Ивет Кундевска стана шампионка на страната при девойките до 20 години в категория до 71 килограма. 18-годишната ученичка в Езикова гимназия победи в изхвърлянето, изтласкването и двубоя, окичвайки се с три златни медала. Миналата година тя бе втора в категорията си, което говори за възходящо развитие. При децата Анна-Мария Йорданова се подреди втора в категория до 45 килограма. Четвъртокласничката в ОУ „Д. Благоев“ взе сребърни отличия в двете движения и в двубоя.

При кадетите до 15 години Ивайло Млъзев взе бронз в категория до 67 килограма в двете движения – изтласкване и изхвърляне, и в двубоя. Той е ученик в ПГСАГ „Ангел Попов“.

„Началото на шампионата бе отлично за нас. За съжаление, федерацията взе решение да прекрати първенството заради опасността от коронавирус. Това попречи на шестима наши състезатели да се изявят. Сигурен съм, че бяха подготвени за високи резултати и медали“, коментира Тодор Тодоров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *