271 четения

Времето – седемдневна прогноза

Постепенно подобрение и затопляне, след неделя отново валежи и понижение на температурите

 

През нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и минус 1. За В. Търново се очаква минимална температура около минус 2. През деня времето ще запази характера си – ще бъде с незначителна облачност до ясно. През деня ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 11 и 14. За В. Търново се очаква максимална температура около 13 гр. Атмосферното налягане преди и около обяд ще се понижава, късно след обяд и вечерта ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.3 гр. през 2001 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 7.0 през 1990 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 26 минути и ще залезе в 18 часа и 25 минути. Фаза на Луната: седем денонощия след пълнолуние.

В сряда преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд облачността временно ще се увеличи. През деня ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 1. Максималните температури ще бъдат между 11 и 14. В четвъртък ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. През деня ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 0 и 3. Максималните температури ще бъдат между 13 и 16. В петък и събота облачността ще се променя динамично, най-често ще бъде незначителна до променлива, на моменти ще се увеличава до значителна. Ще духа слаб вятър, предимно от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 2° и 5°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°. В неделя ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 3° и 6°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°. В понеделник ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Ще започне захлаждане. Минималните температури ще бъдат между 3° и 6°. Максималните температури ще бъдат между 6° и 9°.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5°. В сряда преди обяд ще има незначителна до променлива облачност. След обяд ще преобладава време със значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Температурата на 1200 м сутринта ще бъде около 3°, през деня ще се понижава. В четвъртък ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 4°. В петък и събота ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5°. В неделя ще има значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от изток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5°. В понеделник ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток. Температурите на 1200 м сутринта ще бъдат около 2°, през деня ще се понижават. Максималните температури на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5- 6 гр. по- ниски от температурите на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *