291 четения

Американец бе принуден да дари хиляди флакони с дезинфекциращ гел, които възнамерявал да продаде

Американец, който купил 17 700 флакона с дезинфекциращ гел с намерението да ги продаде в интернет, в края на краищата ги дари, след като купуването им предизвика скандал и стана причина да започне разследване, предаде Франс прес. Мат Колвин, който често купувал от сайтове, си казал, че може да натрупа състояние в началото на епидемията от новия коронавирус в САЩ. Мат и брат му Ноа купили хиляди флакони с дезинфекциращ гел и антибактериални кърпички от супермаркети в Тенеси и съседния щат Кентъки.

Мат продал с голяма печалба на сайтовете Амазон и Ибей част от закупената стока. Амазон обаче блокирал сметката му, предупреждавайки, че спекулата е незаконна. Така по-голямата част от стоката му се оказала непродаваема.

Историята на Мат бе описана във в. „Ню Йорк таймс“ и предизвика гнева на читателите му, потребители на интернет и властите в двата щата.

„Не съм възнамерявал да държа медицински материали далеч от обсега на хора, които се нуждаят от тях“, каза той, уточнявайки, че получил смъртни заплахи. Мат дарил две трети от стоката си, за да бъде раздадене безплатно в Тенеси.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *