107 четения

Над 500 ползватели на Домашния социален патронаж във Велико Търново продължават да ползват услугата

Над 500 ползватели на Домашния социален патронаж във Велико Търново продължават да ползват услугата при засилени мерки за дезинфекция и сигурност, съобщи директорът на дирекция „Социални дейности“ Росица Димитрова.
В обществената трапезария в града храната за нуждаещите се предоставя в съдове за еднократно ползване.
Деветте дневни центъра за деца и възрастни хора с увреждания са преустановили пряката си дейност с потребителите на място, но са осигурени екипи за телефонна консултация и при нужда мобилно посещение, със спазване на всички указания от Министерството на здравеопазването, уточни за БТА Росица Димитрова.
За нас е най-голямо предизвикателство да продължим да обезпечаваме социалните услуги с 24-часовата грижа, посочи тя.
В общината за 31 услуги от подобен тип се грижи персонал от 663-ма души, за който са осигурени лични предпазни средства.
Сред дейностите са Домашният социален патронаж, Детската млечна кухня, центровете за настаняване от семеен тип, Кризисният център, домовете за стари хора, защитените жилища, домовете за пълнолетни лица с умствена изостаналост и наблюдаваното жилище за деца над 18 години.
Заповедта на кмета Даниел Панов по отношение на социалните услуги е публикувана в сайта на общината, в раздел „Здравеопазване“, посочи Димитрова и уточни, че там са посочени и препоръките към служителите при съмнение за злоумишлени действия на лица, възползващи се от извънредното положение.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *