Благодарение на коронавируса пингвини от аквариум в САЩ могат да се срещат с други животни

Трогателно видео показва как пингвин от вида Eudyptes chrysocome на име Уелингтън се клатушка из аквариума „Шед“ в Сан Франциско, взирайки се с удивление в екзотична амазонска риба зад стъклото, пише в. „Дейли стар“.

Затварянето на аквариума заради коронавируса и липсата на посетители позволява на симпатичните птици да се клатушкат из сградата и да се запознават с други представители на животинското царство – делфини, риби.

От аквариума са публикували в Туитър видео от разходката на любопитния Уелингтън, съзерцаващ изумено аквариума с тропически риби.

„Уелингтън прояви най-голям интерес към безмълвните му обитателки. Те също изглеждаха заинтригувани от необичайния посетител“, отбелязват гледачите.

В отсъствието на хора служителите се опитват да осигурят нови преживявания на Уелингтън и събратята му, за да поддържат активността им.

От качването му в Туитър преди два дни видеото е гледано над 447 000 пъти и е събрало над 18 000 харесвания.

Мнозина потребители отправят благодарност към служителите на аквариума, че са споделили нещо толкова сърдечно и позитивно – рядкост на фона на кризата с коронавируса.

От аквариума, който ще остане затворен до 29 март, са публикували и снимки на други пингвини, които си общуват с делфини зад стъклото.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.