28618 четения

По-строги мерки от днес: Затвориха всички детски площадки, не допускат повече от двама възрастни на едно място

Всички детски площадки във Великотърново и района са затворени за достъп.  Мярката е въведена от днес. Не се допуска и събирането на повече от двама възрастни на едно място, без значение дали е на открито или закрито., информира кметът Даниел Панов. Късно вчера Националният оперативен щаб съобщи за първи случай на заразен с Covid-19 във Велико Търново. В края на миналата седмица великотърновецът се е върнал от София. В момента е под карантина. Установени са хората, с които е бил в контакт, взимат им се проби.

Продължават ежедневните проверки на обекти, чиято дейност е разрешена в настоящитя условия. Само днес служители на РЗИ и РПУ – В. Търново, са затворили 12 обекта заради неспазване на изискванията за хигиенни и санитарни мерки, както и за социална дистанция.

Продължаваме да прилагаме всички противоепидемични мерки, сред коит – ежедневна дезинфекция на улиците;
– ежедневна дезинфекция на автобусните спирки и обществените пространства;- два пъти дневно се обработват с дезинфектант автобусите на градския транспорт и др.

Пуснахме и горещи телефони за доставка на стоки от първа необходимост и лекарства на възрастни, болни и самотни хора. За два дни са приети над 100 обаждания, обяснява градоначалникът.

Сигнали за нарушаване на карантината могат да бъдат подавани на номер 0878 920332. За неспазване на карантина има и много строги наказания.

За пореден път апелирам към всички великотърновци – бъдете отговорни и спазвайте мерките. Останете си вкъщи, ако не е необходимо да излизате навън. Това е начинът да се справим по-бързо с епидемията, казва още той.

С. НАЙДЕНОВ

Един коментар за “По-строги мерки от днес: Затвориха всички детски площадки, не допускат повече от двама възрастни на едно място

  • 25.03.2020 в 22:23
    Permalink

    Да,затвориха площадките за достъп,но днес 3 МАЙКИ прехвърлиха децата си през оградата да поиграят,докато майките чакаха отвън!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *