Затвориха принудително 12 обекта във Велико Търново, неспазващи мерките за ограничение на COVID-19

ПРОДЪЛЖАВАТ ЕЖЕДНЕВНИТЕ ПРОВЕРКИ НА ОБЕКТИ, ЧИЯТО ДЕЙНОСТ Е РАЗРЕШЕНА В НАСТОЯЩИТЕ УСЛОВИЯ, информират от местната администрация, след среща при кметът инж. д-р Даниел Панов на членовете на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Само във вчерашния ден с принудителна мярка са затворени 12 обекта заради неспазване на изискванията за хигиенни и санитарни мерки, както и за социална дистанция. По инструкция на Регионалната здравна инспекция магазините за дрехи втора употреба също следва да не приемат посетители.

Във Велико Търново продължава прилагането на всички противоепидемични мерки, сред които:

– системна дезинфекция на улиците;

– ежедневна дезинфекция на автобусните спирки и обществените пространства;

– два пъти дневно се обработват с дезинфектант автобусите и др.

Общината пусна и горещи телефони за доставка на стоки от първа необходимост и лекарства на възрастни, болни и самотни хора. Приети са над 140 обаждания, десетки доставки на стоки и консумативи от първа необходимост вече са направени. Телефоните са 0883 247410, 0883 247411, 0883247412.

Сигнали за нарушаване на карантината могат да бъдат подавани на номер 0878 920332.

Институциите работят в отлична комуникация по прилагането на противоепидемичните мерки. Няма причини за безпокойство и напрежение, категорични са от щаба.

3 thoughts on “Затвориха принудително 12 обекта във Велико Търново, неспазващи мерките за ограничение на COVID-19

 • 19.03.2020 в 17:43
  Permalink

  Любомира Попова–начална педагошка, Кмета бивш склададжия У Военното, доктор Точков, баща на заразения Точков-син, общински съветник от Герб. Цялата група на Герб в ОС-ВТ под карантина. И моного моля не не триете. Всичко е проверимо и итсъства език на омразата.

  Отговор
  • 19.03.2020 в 20:08
   Permalink

   Гн-Кмете имам закусвалня в град Велико Търново и съм написал четливо на бял лист Моля спазвайте дистанция един от друг 2 метра, идват двама или трима и им казвам най учтиво моля спазвайте дистанция те ми отговарят няма страшно ние сме заедно, или момиче и момче двойка и им казвам пак същото те ами ние спим заедно защо ние собствениците да сме виновни за неспазване на разтоянието

   Отговор
   • 20.03.2020 в 1:16
    Permalink

    До Емил – Ами като имате закусвалня, защо пускате вътре повече от един човек ? Защо в големите магазини / вериги могат, а вие не ? Не е ли въпрос на ваша организация ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *