Спорт

Етърки лагеруваха и играха контроли в Златоград

На лагер в Златоград бе женският футболен отбор на „Етър ВТ“ в навечерието на извънредното положение, въведено на територията на Република България, заради епидемията от коронавирус. Възпитаничките на треньора Валентин Витанов имаха възможност да разгледат градът на Дельо Хайдутин и да открият магията на Родопа планина. Освен, че тренираха великотърновки посетиха църквата „Успение Богородично“, построена през 1834 година, старата част на града, в която е музеят на съобщенията, разположен в реставрираната Стара къща, музеят на Дельо войвода, музеят на просветното дело…

Отборът бе настанен в луксозния хотел „Кристал“ в центъра на града. С етърки бе и бронзовият медалист от САЩ 94- Илиян Киряков, който бе посрещнат с голяма любов и раздаде много снимки и автографи, разказа треньорът Валентин Витанов.

Тренировъчният процес на футболистките бе проведен на официалния стадион в Златоград, от Елисавета Тодорова, при отлични условия, с подкрепата на Светлозар Личев и Филип Баткаджов.

Етърки изиграха две контроли с местния юношески тим. Първата завърши 4:4 с две попадения на Лора Петрова и по едно на Велизара Владимирова и Диляна Йорданова. Втората бе спечелена с 3:2 с хеттрик на Лора Петрова. Валентин Витанов отличи за представянето им Магдалена Димова, Татяна Радоева, Мартина Илиева и Спасимира Евстатиева.

Отборът благодари на спомоществователите си Кристиян и Галин Анастасови,  Любомир Пашов, Александър Нанков, Диан Палазов, Ангел и Тодор Цачеви, Диян Димитров, Светослав Тотев, Милен Михов, Ясен Симов, Красимир Калчев, Христо Давидков, Антон Георгиев, Антон Дончев, Ивелина Николова, Бисер Василев, Христо и Надя Радоеви за подкрепата и осигурените средства за лагера и пътуването, разказа още треньорът Валентин Витанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *