38 четения

Холивудски студиа прекратяват обявяването на данни за бокс-офиса

Филмовите студиа „Уолт Дисни“ и „Юнивърсъл пикчърс“ оповестиха, че спират да предоставят данни за бокс-офиса, след като в опит да се овладее пандемията от коронавируса редица страни по света затвориха киносалоните си, предаде Ройтерс. Решението е взето, след като миналият бокс-офис уикенд се оказа най-слабият от над две десетилетия.

„Предвид големия брой затворени киносалони по света „Дисни“ засега преустановява обявяването на данни за глобалните продажби на билети през уикенда. Желаем всичко най-добро на вас и семействата ви в тези времена на изпитание и молим да се грижите за безопасността си“, се посочва в направеното от компанията изявление.

„Юнивърсъл пикчърс“ също преустановява подаването на бокс-офис данни към медиите.

Филмовите студиа обикновено съобщават приходите от продажбата на билети в киносалоните по света – мерило за популярността на продукциите им сред публиката. През последните дни обаче големи вериги в САЩ, Канада и Великобритания решиха да затворят киносалоните си заради забраните за масови събирания. В опит да овладеят разпространението на коронавируса Италия, Франция, Република Корея и други страни също въведоха стриктни ограничения.

Кината в Китай – вторият най-голям филмов пазар в света след САЩ, са затворени от седмици заради пандемията.

Другите две водещи холивудски студиа – „Сони пикчърс“ и „Уорнър брадърс“ не са отговорили дали също планират да преустановят обявяването на данни за бокс-офиса.

Продажбите на билети в Северна Америка миналия уикенд спаднаха до най-ниските нива от над 20 години – приблизително 55 милиона долара за периода между петък и неделя, припомня агенцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *