190 четения

Седмична прогноза за времето

В петък и събота облачността ще се променя динамично, най-често ще бъде незначителна до променлива , на моменти ще се увеличава до значителна. Ще духа слаб вятър, предимно от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат  между  2° и  5°. Максималните  температури  ще бъдат между  17°  и 22°.

В неделя ще бъде облачно, с превалявания от дъжд.  Ще духа  умерен до силен вятър от изток-североизток. Ще започне захлаждане.  Минималните температури сутринта ще бъдат  между  5° и  8°.  През деня температурите  ще се понижават и максималните   ще бъдат почти същите граници като тези от сутринта – между  6°  и 9°.

В понеделник и вторник ще бъде облачно, с превалявания от сняг.  Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.  Минималните температури ще бъдат  между  минус 5° и  минус 2°. Максималните  температури  в понеделник ще бъдат между  минус 3°  и 0°, във вторник – между 0° и 3°.

В сряда и четвъртък ще има значителна облачност, на места е възможно да превали слаб дъжд и сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Очаква се постепенно затопляне с  около 2°дневно.  Минималните температури в сряда ще бъдат  между  минус 3° и  0°. Максималните  температури  ще бъдат между  2°  и 5°. В четвъртък минималните температури  ще бъдат  между  минус 2° и  1°. Максималните  температури  ще достигат   5°  и 8°.

 

Над западните и централни части на Стара планина в петък и събота ще преобладава време с променлива до значителна облачност. В петък ще духа слаб до умерен   вятър, преди обяд от север-североизток, късно след обяд от югозапад. В събота вятърът ще бъде умерен до силен от запад. Максималните температури  на 1200 м ще  бъдат между 9° и 10°

В неделя, понеделник и вторник ще бъде облачно, с превалявания, в неделя  от дъжд и сняг, в понеделник и вторник – от сняг.  Ще духа умерен до  силен вятър от север-североизток.  Температурата   на 1200 м в неделя сутрин ще  бъде около 5°, през деня ще се понижава. В  понеделник сутрин температурата   на 1200 м  ще  бъде около 0°, през деня ще продължи да се понижава. Във вторник температурите на 1200 м ще бъдат около минус 8°.

В сряда и  четвъртък  ще бъде  облачно, почти без валежи.  Ще духа умерен  вятър от южната четвърт. Температурата на 1200 м постепенно ще се повишава. В максималната температура на 1200 м в сряда ще  бъде около минус 3°. В четвъртък максималната температура на 1200 м ще бъде около 0°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат  с  около 5° – 6°  по- ниски от температурите на 1200 м.

 

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *