6519 четения

Забранява се ходенето до магазина на лица до 60 години от 8:30 до 10:30 часа

От утре всички лица до 60-годишна възраст няма да имат право да посещават магазините за хранителни стоки от 8:30 до 10:30 часа. Това разпореди здравният министър Кирил Ананиев, като превантивна мярка срещу разпространението на коронавирус. Целта на ограничението е да се осигури възможност на възрасните да пазаруват, без да се налага да влизат в контакт с млади хора. Същото правило ще важи и за аптеките.

Не е поставен краен срок на новата мярка и ще бъде в сила докато е необходимо.

Собствениците за домашни любимци ще имат право да разхождат животните си в обособените за целта места в парковете. Задължително условие обаче е да няма струпване на хора.

127 са болните от COVID-19 към момента у нас, информира генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Забранява се ходенето до магазина на лица до 60 години от 8:30 до 10:30 часа

  • 21.03.2020 в 18:40
    Permalink

    Имам въпрос към този, който е измислил тази наредба – трудно подвижни хора, които живеят на село и съчетаят ходене на лекар и пазаруване в града, използващи придружител с транспорт млад човек като внук например, как ще влезе е магазин в определеното им време, значи ли това, че служител от магазина ще придружава възрастния, а младия ще чака навън? ??

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *