Даниел Панов с емоционално обръщение към великотърновци за празника: Сега има нещо много по-важно от празнуването…

Скъпи великотърновци,

Днес е 22 март – една от най-знаковите дати за всеки от нас, който живее и чиято съдба е свързана с Велико Търново – историческата и духовна столица на България. Един от най-любимите ни дни.

Преди година ситуацията бе различна, а еуфорията се усещаше и по най-малките улички на любимия ни град. Днес сме в условията на епидемия, която налага всеки да е дисциплиниран, разумен и отговорен.

Нека се върна отново към Деня на Велико Търново – 22 март. Тази дата ни напомня за славната победа на великия български цар Иван Асен II в битката край Клокотница през 1230 година. Ще си кажете – сега не е време за уроци по история. Напротив – в историческите събития ще намерим ключа, който ще ни помогне да се справим и днес.

Когато сме единни, когато ни обединява значима кауза, винаги сме се справяли с всякакви предизвикателства. С храброст, но също с дисциплина и ред нашите велики царе постигат блестящи успехи, а Търновград е сред най-мощните държавнически, военни, духовни и културни центрове в Югоизточна Европа.

Сега има нещо много по-важно от празнуването – и за това ще има време, когато всичко отшуми.
В настоящия момент от съвременната ни история по-силно отвсякога сами определяме какви ще са бъдещите дни и седмици пред нас.
От нас зависи съдбата на близките ни и нa хората от рисковите групи.

Затова днес и сега трябва да сме единни в спазването на мерките и дисциплината.
В тези дни, в които наистина е задължително да ограничим социалните си контакти и да не се събираме с други хора, просто трябва да помислим за близките ни, за нашите родители, баби и дядовци.

Нека жертваме комфорта си сега, за да го имаме отново в близко бъдеще!
Нека ограничим социалните си контакти днес, за да се радваме скоро отново на тях!

Това е начинът всеки от нас да опази хората, които обича, за да има щастието да прекарва времето си с тях, след като епидемията отшуми.

Нека да вярваме на лекарите и медицинските специалисти, които знаят какво правят.

Не си мислете, че няма да се справим, защото не е така!
Великотърновци винаги са били горди, силни и решителни хора!
Сега е нужно същото!
Доказали сме, че можем да се справяваме заедно в трудни моменти!
С вяра, сила и решителност ще го направим!
Вярвам във вас, скъпи великотърновци!

2 thoughts on “Даниел Панов с емоционално обръщение към великотърновци за празника: Сега има нещо много по-важно от празнуването…

 • 22.03.2020 в 10:32
  Permalink

  Кмете, кмете, болярите винаги са били известни с предателите си. Стамболов, ключът за крепостта, Киряк Стефчов. След като ще се справите защо са тези полицейски и военни блокади, защо е извънредно положение.?? Има ли хора в града ,откраднали десетки милиони от КТБ? Тези хора ще понесат ли някаква отговорност? Защо държавата е в практически колапс.? Де да имаме късмета да рестартираме системата без предателите и марионетките ,които както виждаме отсега се гласят за следващото грабене.

  Отговор
 • 22.03.2020 в 11:27
  Permalink

  Как се справяте ? Тотална излагация. Живеем в пуст и барикадиран град без да сме във война

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *