12896 четения

4-годишно дете е със съмнение за коронавирус в търновската болница

4-годишно момиченце, което е със съмнение за коронавирус, е настанено в отделението по педиатрия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Детето е с двустранна пневмония, взети са му проби за доказване или отхвърляне на COVID-19, които още не са изследвани. Малката пациентка е прегледана от двама консултанти и й е назначено антибиотично лечение. Момиченцето има остри болките в гърдите и задух. От болницата информираха, че към момента не се налага кислородолечение и състоянието на пациентката е стабилно.

В късният следобед таткото на детето разпространи публикация във фейсбук. Тя гласи: „Дъщеря ми, Калина, която е 4 годишна, е с двустранна пневмония, със съмнения за коронавирус. В изключително тежко състояние и е със затруднено дишане. Намира се в Окръжна болница Велико Търново, в педиатрията.”

По непотвърдена информация майката на момиченцето се е върнала от Италия, но вместо да е под карантина, дошла с дъщеря си в болницата.

Към днешна дата близо 500 души от областта са поставените под домашна изолация от РЗИ, заради завръщане от чужбина.

По последни данни 201 са заболелите от COVID-19 в България. Заразените в света надхвърлят 200 000 човека.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 коментара за “4-годишно дете е със съмнение за коронавирус в търновската болница

 • 24.03.2020 в 6:40
  Permalink

  Факт е че доста учители и ученици от Велико Търново са били в Италия.
  Те не са били поставени под карантина след завръщането си. Били са на работа и училище. Така че заразата може да е навсякъде. Пазете се хора.

  Отговор
 • 24.03.2020 в 15:09
  Permalink

  Много хора с егоистичните си постъпки занимават цялото общество. В България Лекарите работят много по- добре от богатите държави. Стига да им повярваме.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *