218 четения

5 оправдания, които мъжете казват, когато не искат сериозна връзка

Любовните взаимоотношения днес са истинско предизвикателство, защото хората не са наясно реално какви са намеренията и мислите на човека срещу тях. И все пак мъжете използват сходни оправдания, когато всъщност не желаят да се обвързват сериозно.

Разберете кои са те:

Има много причини, които карат мъжете да бягат от сериозна връзка. Най-често те просто обичат свободата си, не желаят да поемат отговорност, а предпочитат да се забавляват или пък имат страх от обвързване заради неща, преживели в миналото.

Истината е, че ако един мъж не иска да започне сериозна връзка, жената няма какво да направи, за да промени мнението му. Много често обаче мъжете не казват в прав текст: „Не искам сериозна връзка“ – не само, за да не обидят жената, но и за да запазят приятните неангажиращи отношения, които имат с нея, пише Rozali.com.

„Моментът не е подходящ“

Едва ли има правилен и неправилен момент за започване на сериозна връзка, ето защо подобно изказване може да бъде преведено грубо по този начин: „Просто не се вписваш в живота ми в момента“. Ако някой наистина има силни чувства към вас и заслужава да инвестирате своите емоции и усилия във връзка с него, той непременно ще направи място за вас в живота си във всеки един момент. Всичко зависи най-вече от силата на желанието.

„Не искам да губя това, което имаме“

Може би имате прекрасни отношения, виждате се по няколко пъти в седмицата, изкарвате си чудесно. Ако на мъжът това му харесва, но не иска сериозна връзка, той ще се оправдае с това, че не желае да рискува това, което вече имате. Започването на връзка с някого със сигурност е вид рискова инвестиция, за която не е сигурно дали няма да ви доведе до фалит. Но ако има силни чувства, страхът се преодолява лесно.

„В момента не искам сериозна връзка“

С подобно оправдание мъжът все пак проявява известна доза честност към жената. Допълнението „в момента“ обаче е ключов елемент от изказването, което дава излишна надежда на жената, че намерението на мъжа евентуално ще се промени. Ако сте от хората, които искат сериозна връзка, най-добре намерете човек, който желае същото сега, а не в някакъв евентуален бъдещ момент.

“Много съм зает в работата“

Много мъже се опитват да се оправдаят нежеланието си да започват сериозна връзка с много работа. Дори един мъж наистина да е изключително зает, ако той ви харесва достатъчно и иска да бъде с вас, ще намери начин. Или поне ще опита да намери начин, а няма да обрича всичко предварително. Ако чуете подобно оправдание от мъж, знайте, че той просто няма достатъчно чувства към вас.

„Страхувам се да не те нараня“

Още едно оправдание, с което мъжът дори се опитва да представи нежеланието си като акт на любов към вас. Нито един нормален човек не започва връзка, мислейки си как ще нарани чувствата на половинката си. Ето защо, ако чуете подобно нещо от мъж, не се самозаблуждавайте наивно, че ви предпазва, а погледнете реално на нещата – той просто не искат сериозна връзка с вас.Мъжете казват тези и подобни оправдания, когато искат да задържат жената наоколо, но не и прекалено близо до себе си. Много малко са хората (не само мъже, но и жени), които умеят да говорят честно, открито и с уважение за чувствата си. Именно липсата на откритост води до толкова много наранени чувства, защото още в самото начало двамата души са били с различни намерения. Едно обаче е сигурно – ако искате сериозна връзка, а чуете някое от 5-те оправдания, просто си тръгнете възможно най-скоро, ще направите услуга на себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *