Водещи новиниГорна ОряховицаОбщини

Горнооряховската община храни полицаите по КПП-тата в района

Община Горна Оряховица ще осигурява храна на дежурните полицейски патрули, регулиращи движението между Велико Търново и Горна Оряховица. Мярката за ограничаване на движението от и до областните градове беше въведена с министерска заповед. Храната, която ще получават дежурните полицейски патрули, ще се приготвя и доставя от Домашен социален патронаж.

„Винаги сме работили в много добро сътрудничество с РУ на полицията в Горна Оряховица. Откакто бе въведено извънредното положение, съвместната ни работа стана още по-интензивна. Полицаите, заедно с лекарите, са на първа линия, затова нашата цел е да им осигурим поне едно малко удобство в нелеката им ежедневна служба. Осигурили сме вече преносима дървена къщичка, където е структуриран полицейският пост, а от утре ще им бъде доставена храна. В тази безпрецедентна за страната ни ситуация преди всичко трябва да бъдем хора и да си помагаме! Припомням, че Домашният социален патронаж от понеделник доставя храна на още 70 възрастни хора, които са самотно живеещи без близки и роднини в населеното място. Мярката е временна и се въвежда, докато трае извънредното положение. Целта е да бъдат обхванати максимален брой самотноживеещи възрастни хора, за да се ограничи тяхното излизане навън.“

Ето още веднъж телефона, на който нуждаещите се възрастни хора могат да се обадят в Информационния център на Общината – 0882 165 369.

 

Снимка: Мирослав Маринов

One thought on “Горнооряховската община храни полицаите по КПП-тата в района

  • Остаряла Ви е информацията. КПП-то вече е преместено от другата страна на хълма. Сега преносимата дървена къщичка е необитаема, а проверките се извършват на разклона за “Мавриков” от търновските полицаи.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *