121 четения

Хотел за котки предлага безплатни легла за котки на пациенти, хоспитализирани заради коронавируса

Единственият хотел във Великобритания, който беше изграден специално за нуждите на котешкото царство, предлага безплатни легла за писани, чиито стопани трябва да бъдат хоспитализирани заради новия коронавирус, пише в. „Метро“.

Котешкото заведение е кръстено „Хотел кет“ и е изградено в селцето Суей в националния парк „Ню форест“ в графство Хемпшър. Хотелът е много луксозен, разполага с двойни легла, с големи плоски телевизори по стените и тематични декорации на стаите. Собственичката на гостилницата, 65-годишната Джаки Фериър, предлага услугите си на хора, които трябва да бъдат хоспитализирани и няма кой да се грижи за котките им. „Държим да помогнем на онези хора, които са изправени пред отчайващия избор за раздяла с техните любимци. Много британци отказват да бъдат настанени в болнични заведения поради единствената причина, че не искат да се разделят с котките си, които няма на кого да поверят Именно на тях искаме да помогнем!“

Джаки и съпругът й Тим Фериър стопанисват хотела от 6 години. Те са на мнение, че коронавирусът е изправил цялата нация пред невиждан проблем и всеки трябва да помогне на ближния с каквото може. Хотелът предлага осем луксозни апартамента за мяукащите клиенти с площ от 100 квадратни метра всеки. Той се помещава в бивш хамбар в имението на семейството, специално реконструиран за котешки клиенти. В зимната градина те могат да се катерят по дърветата, да наточват нокти в стволовете им и да се забавляват с най-различни играчки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *