208 четения

Седемдневна прогноза

Постепенно повишение на температурите, но истински хубаво време с топло слънце – чак в понеделник

Вечерта и през нощта ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 0°. За В. Търново се очаква минимална температура около минус 1°. Във вторник ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Интензивността на валежа ще отслабне. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 0° и 3°. За В. Търново се очаква максимална температура около 2°. Атмосферното налягане ще се повишава.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.6° през 1977 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 7.1° през 2003 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 14 минути и ще залезе в 18 часа и 33 минути. Фаза на Луната: новолуние.

В сряда и четвъртък ще има значителна облачност, на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Очаква се постепенно затопляне. Минималните температури в сряда ще бъдат между минус 4° и минус 1°. Максималните температури ще бъдат между 2° и 5°. Минималните температури в четвъртък ще бъдат между минус 1° и 2°. Максималните температури ще бъдат между 4° и 7°.

В петък, събота и неделя ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър, в петък – от изток, в събота и неделя – от запад. Затоплянето ще продължи. Минималните температури ще бъдат между 3° и 6°. Максималните температури в петък ще бъдат между 6° и 9°, в неделя ще достигат до 11°- 14°.

В понеделник облачността ще се разкъса. Валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 4° и 7°. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°.

Над западните и централни части на Стара планина от вторник до неделя ще бъде облачно, във вторник и сряда с превалявания от сняг, от четвъртък до неделя – от дъжд и мокър сняг. От вторник до петък до 1500 м ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Над 1500 м ще духа силен вятър от юг-югоизток. В събота и неделя вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще бъде умерен силен. Във вторник температурата на 1200 м сутринта ще бъде около минус 4°, през деня ще се понижава. В сряда и четвъртък температурата на 1200 м. ще се повишава и в четвъртък късно след обяд ще достига до около 2°. В петък, събота и неделя температурата на 1200 м ще се задържи между 2° и 4°. В понеделник ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 7°. Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 5 – 6° по- ниски от температурите на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *