28106 четения

Шефът на МОБАЛ: „Антиваксър е майката на 4-годишното дете, тествано за коронавирус в търновската болница“

4-годишното момиченце, което е настанено за лечение заради двустранна пневмония в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и тествано за COVID-19, не е било имунизирано и майката му е антиваксър. Това заяви директорът на лечебното заведение д-р Стефан Филев. По думите му, това е предпоставка за по-тежко протичане на всякакви инфекции. Болничният шеф сподели, че заради усложненото състояние на малката пациентка, с колегите му са се консултирали със специалисти от Клиниката по детска гръдна хирургия на УМБАЛСМ „И. Пирогов“ и се прави всичко необходимо за овладяване на болестта.

„Към момента детето не е на кислородотерапия и няма температура. С майката се намират във ВИП стая и са изолирани. С тях се действа като позитивни за коронавирус, докато не излязат резултатите от взетите вчера проби. Очакваме да стане ясно дали става дума за COVID-19 довечера или утре сутринта“, обясни д-р Филев.

Той заяви, че публикациите във фейсбук на майката и таткото на момиченцето са предизвикали сериозна суматоха в педиатрията и в следствие на това родителите на други 6 деца са отвели малчуганите си от звеното недоизлекувани. Желание да напусне отделението проявила дори една от медицинските сестри.

„Педиатрията в момента работи нормално, не е под карантина. Ако се окаже, че пробите на детето са положителни, отделението ще бъде затворено. Предполагам обаче, че резултатите ще са отрицателни. От извършените лабораторни изследвания заключваме, че това е бактериална инфекция“, допълни д-р Филев.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

 

4 коментара за “Шефът на МОБАЛ: „Антиваксър е майката на 4-годишното дете, тествано за коронавирус в търновската болница“

 • 24.03.2020 в 14:39
  Permalink

  Отвратително поведение на майката на момиченцето. Коя загрижена майка за здравето на детето си, ще има време да пише провокиращи постове във Фейсбук???! А поста й, е точно такъв. Как не стават лекарите в болницата, как нямат маски и защитни облекла. Пожелавам на момиченцето здраве, а на майка й малко повече мозък, преди да пише следващия път подобни постове.

  Отговор
 • 24.03.2020 в 15:45
  Permalink

  Този Филев колко пъти го вкарваха и изкарваха като директор на болница. Сестрата е най-слабото Джи -Пи в област$ВТ . Кво ги жалете бе. Пускайте коментарите на хората.

  Отговор
 • 24.03.2020 в 16:06
  Permalink

  майката да си плати за ВИП стаята!

  Отговор
 • 25.03.2020 в 13:06
  Permalink

  То не бяха молби към Домуса, телефонът си беше оставила, СПОДЕЛЯЙТЕ написала, всякакви панически глупости и накрая вместо да се извини си изтри тъпите постове във фб. На интересна ли искаше да се прави, заболяването било ново за тях, не знаели как да го лекуват, всяакви простотии. Я си сядай на задните части и се стегни малко, рев по телевизията, АРТИСТИ!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *