Расте ли паниката от пандемията?

България е една от петте държави, включени в проекта Национална пандемична аларма на Европейските национални панели за периодично проучване на нагласите на населението, свързани с пандемията от коронавируса, пише Мениджър Нюз.

Проектът стартира на 16 март и предоставя актуална информация от местните представителни онлайн панели в Чехия, Словакия, Полша, Унгария и България на всеки три дена, на база извадка от онлайн населението на възраст над 15 години.

По последни данни от днес пандемичната обстановка въздейства най-силно на гражданите у нас, като същевременно индексът „паника“ е относително най-нисък в сравнение с останалите държави в мониторинга. Най-песимистично настроени към ситуацията са в Полша, а най-голямо доверие в държавния апарат изразяват в Чехия.

Изследователският проект се осъществява от European National Panels – дъщерно дружество на изследователските агенции Nielsen Admosphere, NMS Market Research и STEM / MARK. Той обединява националните панели на Вишеградската четворка и България, които общо имат над 100 000 респонденти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *