4258 четения

Новите декларации за пътуване са само за еднократно ползване при извънредна ситуация

Декларация се попълва само при възникнала непредвидена и уважителна причина за пътуването. Гражданите, преминаващи през КПП-тата трябва да имат попълнена декларация само, ако пътуването е възникнало непредвидено и по уважителна причина. Декларацията е за еднократно ползване и остава при полицейските служители на КПП-то. В случай, че се налага ежедневно пътуване до работа не е необходима декларация, а само служебна бележка от работодателя. Тя е за многократно ползване и не се оставя при полицейските служители. Лекари, полицаи, пожарникари, военни и магистрати вместо служебни бележки използват служебните си карти, които удостоверяват местоработата. Бланка на новият вид декларации може да разпечатате от сайта на МВР.

2 коментара за “Новите декларации за пътуване са само за еднократно ползване при извънредна ситуация

 • 26.03.2020 в 10:58
  Permalink

  Кмета да каже ЗАЩО декларациите се вземат на всяко влизане и излизане.Работа извън града и всеки път ми вземат декларацията.И това при положение че имам служебна бележка.Пълен абсурд.

  Отговор
 • 26.03.2020 в 10:59
  Permalink

  Кмета да каже ЗАЩО декларациите се вземат на всяко влизане и излизане.Работя извън града и всеки път ми вземат декларацията.И това при положение че имам служебна бележка.Пълен абсурд.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *