118 четения

Папагал в Израел предупреждава: „Коронавирус! Не излизай навън!“

Говорещ папагал в Израел крещи забавно послание в момент, в който светът е обхванат от коронавирусната пандемия – „Коронавирус! Не излизай навън!“, предава Ройтерс.

Пернатият Лука огласява предупреждението на кристално чист иврит. Научил се също да казва :“Има корона, има корона и е опасно!“, като стриктно формулира разпоредбите на властите в борбата срещу разпространението на заразата.

В Израел беше наредено гражданите да си стоят вкъщи, като из цялата страна бяха поставени билбордове на иврит и на арабски език.

Сивият папагал е на 22 месеца и е започнал да повтаря думите, на които го научили неговите стопани. Те били притеснени, досущ като много други граждани на Израел, заради 1600-те случая на заразени с Ковид-19, като един от тях беше с фатален изход.

Зехава Шабат доверява, че заедно със съпруга й обучавали в продължение на няколко дни умната птица в дома си в Кириат Шмона в северната част на страната.

Преди два дни, съвсем ненадейно, Лука започнал шумно да огласява заучените думи. Според 53-годишната г-жа Шабат папагалът й ще помогне на децата по-лесно да превъзмогнат изолацията. Когато чуят послание от забавно животно като Лука, те го възприемат по един позитивен начин и с по-малко стрес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *