136 четения

Проф. Пламен Павлов изнесе първата за ВТУ лекция на живо за ученици и студенти

ПРОФ. ПЛАМЕН ПАВЛОВ ИЗНЕСЕ ПЪРВАТА ЗА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ЛЕКЦИЯ НА ЖИВО ПРЕД СТУДЕНТИ И УЧЕНИЦИ. Преподавателят Историческия факултет на ВТУ говори на тема „Владетелките на Средновековна България“.
800 човека слушаха и гледаха увлекателния разказ на проф. Павлов в реално време във фейсбук профила на университета. Желаещите имаха възможност да задават въпроси. Само за първия час след излъчването си лекцията вече се радва на повече от 14 000 гледания, 160 споделяния и над 60 коментара.
Излъчването на живо се осъществи в една от новооткритите зали в Ректората на Великотърновския университет – „Кабинет за електронно обучение и видеоконферентна връзка“. Кабинетът осигурява алтернативна форма на обучение във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в рамките на редовното, задочното и дистанционното обучение.
Инициативата, която е на ръководството на ВТУ и лично на ректора проф. д-р Христо Бонджолов, ще продължи и занапред с още интригуващи лекции, насочени към ученици и студенти, както и към всички, които проявят интерес към обявените теми.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *