383 четения

От днес започва ново захлаждане, в следващите дни валежи от дъжд и сняг

В сряда и четвъртък ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от дъжд и мокър сняг. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. В четвъртък късно след обяд вятърът ще отслабне и вечерта ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 1° и 4°. През деня в сряда температурите ще останат почти без промяна и максималните ще бъдат между 3° и 6°. Максималните темперетури в четвъртък ще бъдат между 6°и 9°.

В петък и събота преди обяд ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. В събота след обяд облачността ще се увеличи и вечерта и през нощта срещу неделя на места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°. Максималните темперетури ще бъдат между 10°и 15°.

В неделя и понеделник ще има значителна облачност, на места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. В понеделник привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 1° и 4°. Максималните темперетури ще бъдат между 7°и 10°.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник, преди обяд, ще има незначителна до променлива облачност. След обяд облачността ще се увеличи до значителна и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от западната четвърт. Температурите на 1200 м сутринта ще бъдат около 7°, през деня ще се понижават. В сряда и четвъртък ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 2°. В петък и събота преди обяд ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. В събота след обяд облачността ще се увеличи и вечерта на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 2° и 4°. В неделя и понеделник ще има значителна облачност, на места със слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 1°. Максималните температури на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 – 6° по-ниски от температурите на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!