77 четения

Британският премиер Борис Джонсън е дал положителен тест за коронавирус и се е самоизолирал

Британският премиер Борис Джонсън е дал положителен тест за новия коронавирус, но остава начело на отговора на Обединеното кралство на епидемията, предаде Асошиейтед прес.
Джонсън съобщи днес, че е бил тестуван за КОВИД-19 по съвет на главния медицински съветник на правителството на Обединеното кралство (Chief Medical Officer (United Kingdom), след като показал „леки симптоми“, включващи температура и упорита кашлица.
„Дадох тест, който излезе положителен, така че работя от вкъщи, самоизолирах се и това е напълно правилното нещо, което да се направи“, заяви той във видеопослание в своя акаунт в Туитър. „Но няма съмнение, че мога да продължа, благодарение на магьосничеството на съвременната технология, да комуникирам с всички от моя топ екип, за да ръководя националния отговор в борбата срещу коронавируса“, продължи премиерът.
Правителството съобщи, че ако Джонсън се окаже неспособен да работи, външният министър Доминик Рааб ще го замени.
Джонсън се е срещнал лично с някои водещи министри и висши служители тази седмица и се появи на пресконференция заедно със своите главни медицински и научни съветници, припомня АП.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *