Доц. Милен Михов дарява 500 маски за многократна употреба на свищовската болница

 

500 МАСКИ ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА ДАРЯВА НА ОБЩИНСКИЯ КРИЗИСЕН ЩАБ В СВИЩОВ И МБАЛ „Д-Р ДИМИТЪР ПАВЛОВИЧ“ ЗА БОРБА СРЕЩУ COVID-19 народният представител от великотърновска област доц. Милен Михов. „Защитните масти са най-необходимото, аз мога да помогна, при това бързо, за да бъдат защитени лекари, санитари и служители на свищовската болница. Вече съм разговарял с някои производители и имаме договореност до вторник да бъдат ушити и най-късно в четвъртък – доставени. Всички маски са сертифицирани и отговарящи на изискванията за многократна употреба“, обясни доц. Михов.
Той ще изпрати дарението лично на кмета на Свищов Генчо Генчев, който има правото да прецени, и маските са предостатъчни за болницата, част от тях да бъдат разпределени и за други нужди в общината.
Доц. Милен Михов каза още, че депутатите от ВМРО са се отказали от възнагражденията си и са събрали 20 000 лева, които са дарили на Банско. Там голяма част от хората живеят от туризма, а в тези тежки дни това е един от най-засегнатите браншове в страната, каза доц. Михов и допълни, че това няма да е последното дарение, което депутатите от ВМРО ще направят.
„В този кризисен период ще се справим много по-добре от други държави, които имат по-мощни икономики и по-развити здравни системи, защото винаги, когато българите са били поставяни пред изпитания, се обединяват, образувайки критична маса, която преобръща хода на историята. Това е исторически извод, но и днес се надявам, а и това, което виждам потвърждава: съгласието, единството и солидарността ще ни избавят от най-тежките последици на това зло, което ни е сполетяло“, твърди още историкът.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.