35 четения

Инициативата „Часът на Земята“ 2020 ще бъде отбелязана с международен онлайн концерт

Във връзка с въведеното извънредно положение, 13-ото издание на глобалната инициатива за опазване на природата „Часът на Земята“ за първи път в историята ще протече изцяло в онлайн пространството, съобщиха от WWF България.

Организацията призовава хората на 28 март (събота) символично да изключат светлините между 20.30 и 21.30 часа. По този начин заедно ще покажем, че въпреки сериозното предизвикателство, пред което сме изправени днес, ние оставаме обединени около каузата да опазим нашия общ дом – Земята, посочват от WWF България.

„Часът на Земята“ 2020 ще бъде съпътстван от редица дигитални инициативи. Началото ще бъде поставено още в петък в 16.00 ч. с LIVE събитие на фейсбук страницата на WWF. Тогава водещите експерти на природозащитната организация в България ще разкажат какво се случва с планетата и как всеки от нас може да допринесе за една положителна промяна. В събота в 11.00 часа виртуозната цигуларка Бояна Желязкова ще изпълни „Приказен концерт за Земята“. С помощта на музиката тя ще разкаже на децата различни истории, вдъхновени от планините, реките, птиците, небето, морето и цялата планета Земя. Кулминацията, както всяка година, ще бъде в 20.30 ч. Със изключването на светлините започва и международният LIVE концерт „Глас за планетата“. Участие в него ще вземат изпълнители от различни краища на света, които ще покажат, че независимо от тежката ситуация днес, все пак можем да бъдем заедно в името на природата, посочват от отранизацията.

Всички събития ще се излъчват директно на фейсбук страницата на WWF. Инициативата е включена и в Календара на културните събития на Столична община.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *