362 четения

По-ниски сметки за централно отопление и гореща вода във гр. Велико Търново от 1 Април 2020 г.!

От Топлофикация Велико Търново съобщиха, че понижаването на цената на топлинната енергия за битовите и стопански потребители на централно отопление и гореща вода във гр. Велико Търново се очаква да бъде 16,6%.

 

От 1 Април 2020 г. се очакват по-ниски цени на природния газ, съответно на централното отопление и горещата вода. Решението за предстоящото поевтиняване на парното и топлата вода ще бъде взето в края на Март, а от 1 Април ще влезнат в сила новите, по-ниски цени.

 

В доклада на работната група на КЕВР се посочва, че изменението на пределните цени на топлината енергия и на електрическата енергия, произведена от централи с високоефективно комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия, е в резултат на очакваното намаление на цената на природния газ от 1 април 2020 г., след промяната на ценообразуващата формула по договора за доставка между Булгаргаз и Газпром экспорт.

 

Предложението на КЕВР е цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14%. В Пловдив се предлага намаление на цената с 14,8 на сто, в Бургас – с 16,4%, във Варна – със 7,8 на сто, във Враца – с 21,3 на сто, в Разград – с 16 на сто.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *