Раждането на тигърчето Ковид носи надежда на зоопарк в Мексико

Изненадващата поява на бял свят на тигърчето Ковид донесе лъч надежда на частен зоопарк в Мексико в момент, когато страната се бори да овладее смъртоносната болест, вдъхновила името му, предаде Ройтерс.

Бебето от вида Бенгалски тигър се ражда на 14 март, докато глобалната пандемия набира мощ.

Името на бенгалското тигърче е избрано от семейството, което притежава малкия зоопарк Био в Кордоба, специализиран в спасяването на животни от циркове и екзотични частни колекции.

Появата на тигърчето Ковид изненадва всички. „Не знаехме, че е на път. Вярваме, че го очаква славно бъдеще предвид раждането му в момент, когато на всички ни е много трудно. Смятаме обаче, че появата му въпреки тежката ситуация, ще ни помогне и ни дава надежда да продължим, за да можем отново да приемаме посетители. Ковид е дар“, разказват собствениците семейство Родригес.

Майката на Ковид е 8-годишна тигрица, която е била цирково животно и се е наложило да бъде оперирана заради фрактура на бедрената кост. Шестгодишният му баща става част от зоопарка, след като наранява устата си, захапвайки ваза в частния дом, който е обитавал, разказва собственикът Гонсало Родригес. Семейството му стопанисва зоопарка от над две десетилетия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *